Valimiz Sayın Vahdettin ÖZCAN, Atkaracalar İlçemizi Ziyaret Etti…

Valimiz Sayın Vahdettin ÖZCAN, ilçemizi ziyaret etti. Atkaracalar Hükümet Konağı önünde Kaymakam Ayhan TERZİ, Belediye Başkanı Rıfat Altıntop, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri ve Atkaracalar’lılar tarafından karşılandı.

Kaymakam Ayhan TERZİ tarafından İlçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, idari ve sosyal durumu hakkında sunum yapıldı. İlçenin eğitim durumu, İlçe Entegre Hastanesi, sanayisi, tarımsal yapı ve üretimi ile hayvancılık ve arıcılık faaliyetleri, emniyet ve asayiş durumu görüşüldü.

İlçemizin eğitim durumu ile de yakından ilgilenen Valimiz ÖZCAN, var olan eksikliklerin kısa sürede tamamlanması için gerekenlerin yapılacağını ifade etti. Vakıf çalışmaları ile ilgilide bilgi takdim edilen Valimiz ÖZCAN, İlçe Vakıf Müdürüne 2012 yılında iki proje yapılması konusunda talimat verdi. Yapılan Köydes çalışmaları da değerlendirildi.

İlçemiz Gazibey Mahallesi ve Çankırı’nın tek bayan Muhtarı ünvanını taşıyan Atkaracalar Döküm Fabrikasında İdare ve Muhasebe Sorumlusu Semra OKURSAY, döküm fabrikası hakkında bilgi sundu. Valimiz ÖZCAN, Çankırı’nın tek bayan Muhtarı olan Semra OKURSAY’ı medeni cesaretinden dolayı kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Belediye Başkanı Rıfat Altıntop’ta Belediye tarafından yapılan hizmetler hakkında bilgi takdim etti. Başkan Altıntop, “İlçemizde sizi konuk etmekten son derece mutluyuz, ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi. Başkan Altıntop, İlçeye yapılacak Toki konutları, ilçe merkezinde yapılan parke taşı döşenmesi işi ile ilgili bilgi verirken, İl Özel İdaresi tarafından genişletilen köprü nedeniyle İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız’a teşekkür etti.

Şehit Hakkı Çelik Çok Programlı Lisesi ve Anadolu Teknik Lisesi Spor Salonu’nda incelemelerde bulunan Valimiz ÖZCAN, Meslek Yüksek Okulu’na tahsis edilen okul binasını ve hayırsever İşadamı Alaattin Ceceli tarafından yapımına başlanılan Yurt inşaatında da incelemelerde bulundu.

Valimiz Sayın Vahdettin ÖZCAN, “Sayın Ceceli’ye memleketine ve eğitime yaptığı yatırımdan dolayı tebrik ediyorum, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Atkaracalar Geleneksel Tarım ve Ev Aletlerinin Sergilendiği tarihi evde gezildi. İlçede yöresel ürünler üreten Vapurlu Süt ve Süt Ürünleri Fabrikasında da incelemelerde bulunan Vali Özcan ve beraberindeki heyet, üretilen ürünlerden de satın aldılar. Valimiz Özcan, ilçede esnafları da ziyaret etti ve bol kazanç diledi. Etrafını saran çocuklara spor ayakkabısı hediye etti.

Atkaracalar Ilıpınar Köyünde “Asker Balıklar” diye tabir edilen balıklı gölün de görülmesi ile Çardaklı Beldesinden geçilerek Atkaracalar İlçemizin gezisi tamamlandı.

Yorum Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.